3 zetels deze verkiezingen voor onze partij!

BEPERKEN VERLICHTING GEMEENTELIJKE BEDRIJVENTERREINEN
17-02-2023
Toon alles

Op de laatste stemdag én avond kregen wij als eindresultaat te horen dat ons 2 zetels was toegekend. Toch wel enigszins teleurstellend om de reden dat er in zijn algemeenheid winst was te verwachten voor lokale partijen.

Echter…in de morgen, de dag erop, kreeg ik een appje van de burgemeester met de boodschap dat na hertelling D66 teveel stemmen had gekregen. Deze omissie bleek in ons voordeel te zijn en zo mochten wij een restzetel bijschrijven. En dát met een pietluttig verschil van 6 stemmen!!! Weliswaar sneu voor D66 maar een onverwachte meevaller voor ons!

Carla van der Hoek, Sjoerd Hettinga en ondergetekende dus in de raad voor de periode 2022-2026!!!

Verrassend, maar voor enkele insiders ook weer niet, was het feit dat Sjoerd Hettinga een bijzonder succesvolle campagne had gevoerd en op deze wijze op voorkeur in de raad komt.

Die derde zetel maakt echter wél degelijk het verschil! De drie raadsleden kunnen nu alle drie verschillende commissies bezetten en dat maakt het onderling communiceren een stuk eenvoudiger.

En wat nu? Hoe verder?
De coalitiebesprekingen uiteraard!

Welke partijen gaan de komende jaren de dienst uitmaken op het bestuurlijke vlak in onze gemeente?
Dat bepaalde speerpunten zeker de boventoon gaan voeren is voorspelbaar. Het bouwen van woningen, de voortgaan van de energietransitie, de nieuwe omgevingswet en een nieuw Empatec om maar een paar te noemen. Daar kan geen partij omheen fietsen. Een brede coalitie ligt daarom ook voor de hand. Ook met het oog dat veel partijen twee of drie zetels hebben. Ik durf daar geen uitspraken over te doen maar wij gaan jullie daar zeker van op de hoogte houden. 1 april is ons eerste gesprek met de PvdA informateur H.Janssen.

Rest mij alle mensen hartelijk te bedanken voor hun getoonde inzet, hoe groot of klein ook, met de recente campagne. Wij moesten van ver komen, hadden een klein budget en veel nieuwe mensen. Dan is het resultaat goed te noemen en kunnen we simpel stellen dat GB-TL met jullie inzet een betere en zonniger toekomst tegemoet ziet. Wij gaan zeker op relatief korte termijn nog communiceren hoe wij daar de komende jaren een goede invulling aan zullen geven om jullie daarbij te betrekken.

Met een vriendelijke én politieke groet,

Bertus A. Walsma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *