Energietransitie
06-02-2022
PRIJSVRAAG FLYER GB-TL
04-03-2022
Toon alles

GEMEENTEBELANGEN / TOTAAL LOKAAL START HAAR CAMPAGNE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN MET ALS DOEL DE POLITIEK WEER DICHTER BIJ DE BEVOLKING TE BRENGEN

De politieke partij GBTL (GemeenteBelangen Totaal Lokaal) gaat de gemeentelijke verkiezingen in maart 2022 in de gemeente Súdwest-Fryslân in met het hoofddoel om lokale politiek weer interessanter en meer benaderbaar te maken voor haar inwoners!

Mag de landelijke politiek en haar partijen momenteel voor veel stemmers niet meer het vertrouwen krijgen om sowieso te gaan stemmen of zich actief met de politiek in te laten willen wij onze inwoners juist bewegen om dat lokaal wél te doen.

Door je bij ons aan te sluiten en/of op onze lokale partij te gaan stemmen ga je echt iets betekenen voor je dorp, stad of directe omgeving. Of dat nu is voor de plaatselijke fanfare in nood of die ondernemer die door alle regels de bomen in het bos ook niet meer ziet staan. Die directe betrokkenheid gecombineerd met passie gaat voor ons het verschil maken!

Ons programma is vooral gebaseerd op de komende vier jaar met begrijpbare en realistisch haalbare speerpunten zoals;

  1. Het huidige beleid ‘Warmtetransitie’ moet op de schop. Het is korte termijn strategie met een niet slimme ambitie. Dit gaat de burger geld kosten en de opgewekte energie komt beslist niet waar het moet wezen…bij onze burgers!
  2. Wij gaan niet meer recreatieve woningen bouwen die sporadisch worden bewoond. Op dit moment kun je dat even niet maken voor de reguliere bouw en leefbaarheid in dorpen!
  3. Er moet een daadkrachtig en goed beleid komen voor bezitters van tweede woningen. Deze woningen dienen bij de huidige schaarste een permanente woonbestemming dienen te krijgen;
  4. Bouwen…zeker! Maar niet ‘bouwen, bouwen, bouwen’ zoals de PvdA het voor ogen heeft. Wij gaan zeker ons landschap daar niet voor verkwanselen. Wij gaan verstandig bouwen!
  5. Alles uit handen geven met de wet ‘Maatschappelijke Ondersteuning’ (te verlenen zorg), aan derde partijen gaan wij zeer kritisch volgen. Helaas zijn de eerste haarscheurtjes al bekend;
  6. Onze gemeentelijke ondernemers hebben de laatste jaren klappen gehad! Om weer vet op de botten te krijgen dient er de komende jaren soepel en ruimer met de huidige regelgeving worden omgegaan.
  7. Wij laten onze agrariër niet zwemmen in het toekomstige ‘landbouwhurricane’. Op alle fronten gaan wij meedenken en meedoen om tot een plaatselijke oplossing te komen;
  8. Dat zwembad VITALOO blijft natuurlijk in Bolsward en vanzelfsprekend de spoorlijn Sneek-Stavoren!
  9. Uiteraard gaan wij weer opletten en tegenstemmen tegen al bij voorbaat kansloze gemeentelijke projecten die veel geld gaan kosten en nul rendement opleveren. Dát geld kan beter voor nuttiger projecten worden besteed

Met wollig taalgebruik en futiliteiten gaan wij het in onze gemeente beslist niet redden. Met een nuchter verstand en beide benen in de klei zeer zeker wel!

Dat willen wij gaan doen met een stel enthousiaste mensen die op de hoogte zijn én zeer betrokken zijn met de plaatselijke ontwikkelingen.

Een en ander is uiteraard ruimer beschreven in ons partijprogramma wat is na te pluizen op Partijprogramma 2022-2026

Dit zijn onze kandidaten

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *