Actueel
08-01-2022
Laatste nieuws
18-01-2022
Toon alles

Wat GBTL betreft gaan volgende week de winkels en horecagelegenheden weer open in Súdwest-Fryslân!

Onze ondernemers zitten in zwaar weer en voor velen is de maat vol.

GemeenteBelangen Totaal Lokaal vindt dat de burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân niet over moet gaan tot handhaven als ondernemers zelf besluiten de deuren te openen. Als ook ons eigen IC-personeel zegt dat het gros van onze bedrijven open kan dient er een ogenblikkelijke versoepeling te komen van de huidige maatregelen. Het is genoeg geweest!

Nu blijkt dat omringende landen wél een soepel beleid volgen met winkels en bedrijven en het er sterk op lijkt dat de Omicron variant niet dat vervelende effect heeft wat ervan zou worden verwacht mag een soepeler beleid worden verwacht. Weliswaar stijgen de besmettingen maar het aantal ziekenhuis opnamen daalt nog steeds.

Onze burgemeester kan een duidelijk signaal afgeven door volgende week niet te gaan handhaven. Op korte termijn moeten er goede afspraken gemaakt worden over een verdere invulling hiervan. De openings- en sluitingstijden dienen uiteraard wel op een verantwoorde manier te worden ingevuld. En alle betrokken bedrijven dienen zich wel strikt aan de huidige (corona)regels te houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *