SPster stapt over naar Gemeente Belangen

Klaas Jan Semplonius lijsttrekker GBTL
07-09-2017
Frits Zuurveen erelid GBTL
02-11-2017
Toon alles

Raadslid Carla van der Hoek van de SP stapt per direct over naar de fractie van Gemeente Belangen Totaal Lokaal. Reden voor haar overstap is het lokale karakter van GBTL. “Besluiten worden per onderwerp bekeken en niet gelegd langs de meetlat van een landelijk beleid”. Met de komst van Carla heeft GBTL nu vijf zetels in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân.

De wens van Carla van der Hoek om over te stappen was voor GBTL een aangename positieve verrassing. Ze licht haar overstap als volgt toe “ in de afgelopen jaren is gebleken dat mijn standpunten en die van GBTL heel vaak overeen kwamen. Verschil is alleen dat bij GBTL de besluiten per onderwerp bekeken worden en niet moeten worden afgestemd met het beleid van een grote landelijke partij. En dat de mensen van GBTL veel meer uit de hele gemeente komen.

Ik denk dat ik hier beter mijn stelling “iedereen doet mee en is even belangrijk” beter waar kan maken”. Omdat Carla haar eigen beleid bij GBTL voortzet, vond ze het logisch om haar zetel mee te nemen. Daarmee staat GBTL op een gedeelde derde plaats in de raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *