Viaduct over N7 in Sneek krijgt naam van oud GB-TL lid

3 zetels deze verkiezingen voor onze partij!
31-03-2022
Toon alles

Viaduct over N7 in Sneek krijgt de naam ‘Wicher Lemstra-viaduct

 Op advies van de naamgevingscommissie Súdwest-Fryslân, heeft het college van onze gemeente besloten het viaduct over de N7 tussen de bedrijventerreinen De Hemmen I, II en III in Sneek de naam ‘Wicher Lemstra-viaduct’ toe te kennen.
Een belangrijk eerbetoon aan een oud-lid van onze partij. Wicher was altijd prominent aanwezig bij onze schaduwfractievergaderingen in het toenmalige gemeentehuis van Wymbritseradiel in de jaren 90 van de vorige eeuw. Getooid met de immer aanwezige alpinopet en een tas vol met documenten en ideeën vertolkte hij zijn creatieve ingevingen. De tekst in het persbericht spreekt voor zich.

Wicher Lemstra; een creatieve, kritische en constructieve man
Bij de opening van de iconische houten brug over de N7 op 15 april 2009 stond gedeputeerde Piet Adema stil bij de inbreng van Wicher Lemstra: ”Kritisch, constructief, een onbezoldigd toezichthouder”. Lemstra, veehouder in Scharnegoutum, was inspreker nummer 23 van de 61 (!) insprekers op het milieueffectrapport (MER) ‘’Rijksweg 7 Sneek’’ uit 1995. Meer dan acht alternatieve tracés werden tijdens vier voorlichtings- en inspraakbijeenkomsten gepresenteerd. Rijkswaterstaat en wellicht ook anderen, moesten wel even wennen aan het alternatief van Lemstra. Een tracé van een autosnelweg – tussen de wijken Tinga en Duinterpen en het landelijk gebied en de Brekken. Er werd naar inspreker Lemstra geluisterd. Zijn voorstel werd serieus genomen, doorgerekend en: uitgevoerd! De buitengewoon creatieve inzet van Lemstra verdient het volgens de indiener om levend te worden gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *