PRIJSVRAAG FLYER GB-TL
04-03-2022
3 zetels deze verkiezingen voor onze partij!
31-03-2022
Toon alles

Wij volgen kritisch het Warmtetransitie beleid van ons college. Maar kritisch zijn houd ook zeker in dat je ook op een positieve wijze moet bijdragen aan de uitvoering daarvan.
Die wil was er zeker bij GBTL in verband met de beoogde aankoop van vier windmolens door onze gemeente betreffende windpark Nij Hiddum Houw. Deze molens produceren elektriciteit en we zouden het zeer wenselijk vinden dat deze groene energie in onze provincie wordt verbruikt. Daarnaast is ruim € 400.000,- aan jaarlijkse winst ingecalculeerd met dit plan. Niet geoormerkt en bestemd voor de Algemene Reserve is de bedoeling.

Maar in onze ogen dient dit bedrag gelabeld te worden voor specifieke Warmtransitie uitgaven zoals bijvoorbeeld het isoleren van woningen. Geen kinnesinne als u weet dat hier de komende 28 jaar miljoenen mee zijn gemoeid. Teleurstellend was dan ook dat onze amendementen niet die meerderheid kregen die het verdiende. Veel partijen mogen graag over dit onderwerp orakelen maar specifiek aanpakken is blijkbaar steeds een brug te ver. Wij de lasten (de molens) en externen (verbruikers buiten Friesland) de lusten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *