Als je niks doet, gaan projectontwikkelaars er met de woningen vandoor.

AUTOLUWE BINNENSTAD SNEEK?…WAT ZEGGEN DE ONDERNEMERS?
25-03-2023
Naar aanleiding van door GEMEENTEBELANGEN – TOTAAL LOKAAL ingediende vragen zet onze gemeente bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023 meer in op toegankelijkheid.
02-11-2023
Toon alles

Podcast Leen een Fries deelt kennis met plannen makende woningbouwstarters uit Heeg

Pommeline Prey uit Heeg komt via Startersbelangen SWF op voor starters op de woningbouwmarkt. Er wordt in en rond Heeg volop gebouwd, maar dat is voorlopig vooral voor de recreatiesector. Foto: Startersbelangen SWF

Bij het tweede jaar van het kennisdelingsproject Leen een Fries, is een van de geïnterviewden Pommeline Prey uit Heeg, van Startersbelangen SWF. In een podcast deel zij met iedereen de in het dorp Heeg opgebouwde kennis en ervaring over hoe je opkomt voor starters op de huidige lastige woningbouwmarkt. Ze is niet mild voor projectontwikkelaars, die voor een scheve balans op de woningbouwmarkt zorgen.

Leen een Fries is georganiseerd door Fers, de ondersteuningsorganisatie van de Friese bibliotheken. In totaal gaat het om twintig Friezen die hun kennis delen in de podcasts, op verschillende terreinen in het overkoepelende thema Wonen.

Pommeline Prey heeft verstand van opkomen voor de belangen van starters op de woningmarkt in haar dorp Heeg, ze is er al meer jaren mee bezig dan ze had gehoopt. Het is een taaie toestand, van blijven doorzetten. Al gloort er hoop, want op het terrein van de voormalige melkfabriek zullen woningen voor starters en ouderen worden gebouwd.

Het hele bericht lezen, klik op deze link

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *